Om Fjordruta

Utsikt fra Jørgenvågsalen mot Kristiansund
Utsikt fra Jørgenvågsalen mot Kristiansund

Fjordruta starter ved terminalen på flyplassen utenfor Kristiansund, og strekker seg 15 mil rundt Vinjefjorden til Halsa på Nordmøre. Her kan du oppleve alt - både fjell og fjord, skog og sjø, gratis fiske i alle vann, fantastisk utsikt hele veien, flotte selvbetjente hytter, toppturer og korte dagsmasjer. 

Fra flyplassen følger du merkingen som fører deg til Seivika fergekai. Herfra tar du ferga over til Tømmervåg på øya Tustna, før du fortsetter videre på rutenettet som går gjennom 6 kommuner og innom 13 romslige og velutstyrte hytter.
​​​​​​​
Har du tid kan du gå hele ruta, men du kan fint starte og avslutte andre steder for å oppleve en smakebit av dette fantastiske hytte- og rutenett som Kristiansund og Nordmøre Turistforeninghar bygget opp. Mange av hyttene er lett tilgjengelige fra vei. 

De fleste turene mellom hyttene egner seg godt for familier med barn, og det varierte terrenget, med sjø, elver og vann er spennende og innbydende for barn som setter pris på naturopplevelser.  

På Imarbu kan du utfolde deg i kajakker og robåter som er til låns, og flere steder er det også gode fiskemuligheter. Har du ikke egen fiskestang kan du leie dette på TrollstuaGullsteinvollenRovangenStorfiskhyttaStorlisetraGrytbakksetra,
 HermannhyttaHardbakkhyttaTverrlihytta og Jutulbu

Brosjyre om Fjordruta finner du her.

Fjordruta er knyttet sammen med rutenettet i Trollheimen